Verrijk je OutSystems-applicaties met de kracht van Artificial Intelligence

OutSystems staat niet stil als het gaat om het integreren van Artificial Intelligence (A.I.) in hun platform. Je hebt er misschien al iets over gehoord, zoals het nieuwe OutSystems AI Mentor-bord en de slimme suggesties van Service Studio. Maar wist je dat je deze krachtige A.I.-functionaliteiten ook zelf kunt benutten in je applicaties? Ja, je leest het goed! Met OutSystems is het mogelijk om de fascinerende wereld van A.I. te verkennen en je applicaties naar een hoger niveau te tillen.

In de uitgestrekte Forge, de schatkamer van OutSystems-componenten, ontdek je een breed scala aan tools waarmee je A.I. kunt integreren in jouw applicaties. Eén van deze veelzijdige componenten is “OutSystems.AI Language Analysis”. Zoals de naam al doet vermoeden, richt dit component zich voornamelijk op tekst gerelateerde functionaliteiten. Met slechts een paar klikken kun je de sentimentanalyse van tekst implementeren, waarbij de tekst automatisch wordt beoordeeld als negatief, neutraal of positief. Dit komt goed van pas bij het evalueren van reviews of het analyseren van binnenkomende chatberichten. Maar dat is nog niet alles! Dit component biedt ook functionaliteiten zoals spellingcontrole, taalherkenning en vertaling. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je zelfs audio-bestanden importeren en laten omzetten naar geschreven tekst. Dit in combinatie met andere aangeboden functionaliteiten stelt ontwikkelaars in staat om buitengewoon intelligente applicaties te bouwen.

Als tekstverwerking niet helemaal jouw ding is, hoef je je geen zorgen te maken. In de Forge kun je ook de “Azure Cognitive Services Connector” vinden, een tool waarmee je kunt experimenteren met beeldherkenning en -verwerking. Dit component biedt diverse mogelijkheden, zoals het extraheren van tekst uit afbeeldingen, het herkennen en verifiëren van gezichten, het detecteren van emoties, en zelfs het identificeren van bekende personen en locaties. Maar dat is nog niet alles! Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen modellen te trainen met aangepaste afbeeldingen en tags. De combinatie van deze functionaliteiten opent een wereld vol mogelijkheden. Stel je bijvoorbeeld een review-applicatie voor waar gebruikers hun eigen foto’s kunnen uploaden. Met behulp van deze component kun je automatisch controleren of de foto daadwerkelijk bij de locatie hoort. Of train een model met productafbeeldingen en pas dit toe op productreviews. Voeg de sentimentanalyse van tekst toe en je kunt direct negatieve reviews filteren en actie ondernemen. De mogelijkheden zijn eindeloos en bieden een spannende speeltuin voor zakelijke toepassingen.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele componenten die beschikbaar zijn op de Forge. Er zijn nog talloze andere functionaliteiten en tools die je kunt verkennen. Dus, als je nieuwsgierig bent naar wat er nog meer mogelijk is, raad ik je aan om de Forge te verkennen en te ontdekken hoe je jouw OutSystems-app

Picture of Hamudi Salh

Hamudi Salh

OutSystems Consultant @ Conspect

Picture of Roemer Cleveringa

Roemer Cleveringa

OutSystems Consultant @ Conspect

Uitgelicht

Zorg

Data binnen de zorg groeit enorm. De informatie is echter vaak versnipperd in verschillende systemen. Structuur aanbrengen in de manier waarop uw organisatie informatie verwerkt

Lees meer »

Werken bij Conspect

Werkzaam zijn binnen de IT geeft momenteel qua carrière erg veel mogelijkheden. Er is krapte op de arbeidsmarkt en bijna iedere branche is op zoek naar geschikte Developers, Data Engineers en Business Analisten.

Lees meer »