Zonder IT achtergrond aan de slag als OutSystems Developer

Ruim 10 jaar lang heb ik mijn dagen doorgebracht in de detailhandel, een totaal andere wereld dan de IT-branche. Vanaf jonge leeftijd heeft de wereld van computers, zowel hardware als software, altijd een bijzondere aantrekkingskracht op mij gehad. Tijdens mijn werk in de detailhandel kwam ik steeds vaker in aanraking met kleine low-code projecten en dit wakkerde mijn nieuwsgierigheid naar IT alleen maar verder aan!

Na een periode van intense twijfel besloot ik uiteindelijk om de sprong te wagen en mijn droom in de IT-wereld na te jagen. Ik durfde mijn stoute schoenen aan te trekken en deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Graag neem ik jullie mee in mijn ervaringen die ik heb opgedaan tijdens deze stap.

De beste manier om te leren is vaak door gewoon in het diepe te springen, met goede ondersteuning van collega's Conspect .

Tijdens deze grote sprong in mijn carrière kwam er veel op mij af. In de scholingsperiode besefte ik, dat ik met een 1-0 achterstand begon, maar dat was te verwachten. Als non-IT’er kreeg ik tijdens de scholing alle benodigde theorie als puzzelstukjes aangereikt. Op deze manier werd ik theoretisch goed voorbereid om als OutSystems ontwikkelaar aan de slag te gaan. Na deze intensieve, leerzame en gezellige periode voelde ik me theoretisch klaar om aan de slag te gaan als OutSystems ontwikkelaar. Echter, de vertaalslag van theorie naar praktijk was een volgende uitdaging. De beste manier om te leren is vaak door gewoon in het diepe te springen, met goede ondersteuning van collega’s. Naast deze ondersteuning kon ik gelukkig ik ook terugvallen op de basistheorie die ik tijdens de scholing had geleerd. Dankzij de toegankelijkheid van het OutSystems-platform was het voor mij relatief eenvoudig om mijn weg te vinden in het systeem. 

Kortom, deze carrièrestap heeft me tot nu toe al veel gebracht. Ik werk nu in een gezellig en flexibel team waarin ik mijn eigen projecten kan draaien. Ik ben zowel zelfstandig als in teamverband bezig, waarbij we allemaal onze eigen doelen nastreven. Outsystems is zeer geschikt voor de overstap naar de IT-branche zonder een IT-achtergrond. De leercurve is behoorlijk steil en dat maakt het juist zo spannend en interessant! 

Outsystems is zeer geschikt voor de overstap naar de IT-branche zonder een IT-achtergrond. De leercurve is behoorlijk steil en dat maakt het juist zo spannend en interessant!

Uitgelicht

Women in data

In deze blog vertel ik je over mijn ervaring als Business Intelligence Analist en wat het voor mij betekent om een vrouw in de datawereld

Lees meer »