Marten: SME Java Backend

Het helpen van ontwikkelteams bij de klant is uiteindelijk het voornaamste doel. Dit kun je doen door middel van kennisdeling en advies, om zo tot de beste software ontwikkeling te komen. Maar dit doen we niet alleen bij de klant zelf, ook via sessies op kantoor voor collega’s en externe consultants.

– Marten Deinum 

Marten is binnen Conspect Lead Java Consultant en onze steun en toeverlaat waar het gaat over vragen over Java en Spring. Met zijn jarenlange ervaring kennen Java en Spring voor hem bijna geen geheimen meer. Hij werkt sinds het ontstaan van Java met deze taal en sinds 2004 ook met Spring en andere gerelateerde producten. 

Met deze kennis helpt hij de klant iedere dag vooruit door het adviseren en ontwikkelen van software oplossingen. Hij wordt dan ook regelmatig gevraagd om zijn kennis in te zetten om een oplossing te ontwikkelen, maar ook om klanten te helpen bij het oplossen van problemen met al bestaande applicaties. 

Marten zorgt ervoor dat ontwikkelteams bij klanten groeien in de kennis van Java en Spring en geeft hierover ook graag advies en training. Tevens is hij een regelmatige spreker op Java conferenties waar hij vanuit de praktijk zijn ervaringen met Java en Spring verteld. Ook op deze manier wil hij graag zijn kennis delen en niet alleen de klant, maar ook andere Java consultants verder helpen.

Ook binnen Conspect helpt Marten collega’s graag aan meer kennis en de informatie die zij kunnen inzetten om voor klanten de juiste oplossing te ontwikkelen. Regelmatig organiseert hij daarom kennissessies gerelateerd aan Java. Ook hier zijn externe Java consultants van harte welkom! De laatste kennissessie ging over zijn inmiddels vierde uitgegeven boek: Spring Boot 2 Recipes. Hierin vertelde hij meer over de veranderingen binnen Java 8 en over standaard stukken code ‘Recipes’ die consultants kunnen gebruiken tijdens het ontwikkelen van nieuwe software.

Marten heeft in Zwolle Organisatiekunde & Informatica gestudeerd en is momenteel woonachtig, met zijn vrouw en twee dochters, in Meppel. In zijn vrij tijd staat hij regelmatig aan (en in) het zwembad als duikinstructeur en als reddingsbrigade instructeur.

Ook hulp nodig bij het ontwikkelen van software? Neem contact met ons op en wie weet helpt Marten ook uw team verder!

Uitgelicht