Werken bij Conspect

Werken voor Conspect

Werkzaam zijn binnen de IT geeft momenteel qua carrière erg veel mogelijkheden. Er is krapte op de arbeidsmarkt en bijna iedere branche is op zoek naar geschikte Developers, Data Engineers en Business Analisten. Als je een dergelijke specialist bent is het zodoende ook een uitdaging om een keuze te maken voor een werkgever. De mogelijkheden lijken eindeloos en dit kan leiden tot keuzestress. De vraag is uiteraard wat jouw kernwaarden zijn als mens en bij welke potentiële werkgever deze het beste in lijn zijn met de daar heersende waarden en bedrijfscultuur. Ik ben blij deze match te hebben kunnen maken met Conspect, omdat de kernwaarden ‘Passie, Plezier en Partnership’ goed aansluiten op mijn persoonlijke kernwaarden. Wat betekenen deze kernwaarden van Conspect voor jou als medewerker?

Plezier

Plezier staat hoog in het vaandel bij Conspect. Hiermee wordt zowel werkplezier als onderling collegiaal plezier bedoeld. Conspect luistert goed naar jou als medewerker zodat je op opdrachten wordt geplaatst waar je je ei kwijt kan en werkplezier kunt vinden. Hiernaast doet Conspect haar uiterste best om met elkaar zo veel mogelijk plezier te hebben buiten werk. Maandelijks is er een personeelsvergadering met eten en borrel op kantoor in Almere waarbij de successen worden gedeeld. Hiernaast zijn er ook vele informele momenten van samenkomst zoals actieve buitendagen (waaronder recentelijk zelfs een bedrijfstriatlon!), regelmatige borrels, een jaarlijkse wintersport en een eveneens jaarlijks terugkerend weekend weg. Doordat veel collega’s bij Conspect kunnen duiken en er tevens één collega duikinstructeur is wordt er ook regelmatig in Nederland of in het buitenland gedoken. Tijdens corona, toen veel van de gebruikelijke uitjes door de maatregelen niet door konden gaan, werd iedereen voor de kerst door de directie verrast met een aan huis gebrachte kerstboom. Dit soort attenties richting het personeel dragen eraan bij dat je je gewaardeerd voelt en vergroten ook het plezier dat je ervaart in het werkzaam zijn voor Conspect. Deze gedeelde ervaring van plezier leidt tot een sterk groepsgevoel en draagt eraan bij dat het bereiken van de ambities als een mooie teamuitdaging voelt.

Passie

Conspect is een middelgroot bedrijf waar enkele tientallen consultants werken binnen de takken Oracle, Java, OutSystems en Business Intelligence. Wat de verschillend gespecialiseerde medewerkers gemeen hebben is een Passie voor hun werk en voor het leveren van kwaliteit bij de klant. Iedereen is actief bezig om beter te worden in zijn of haar werk en dit wordt door Conspect dan ook in een ruime mate gestimuleerd. Het persoonlijk opleidingsbudget is vrijwel onbeperkt en het doen van trainingen wordt van harte aangemoedigd. Door mijn persoonlijke ‘growth mindset’ die eraan bijdraagt dat ik altijd wil groeien en leren, had ik me zodoende geen betere werkgever kunnen wensen. Binnen Conspect hangt een voelbare energie van presteren en jezelf iedere dag iets verder verbeteren. Zo worden er ook regelmatig inhoudelijke kennissessies georganiseerd waar verbreding en verdieping van inhoudelijke kennis centraal staan. De Conspect Datawarehouse Toolkit (CDT), een eigen Data Vault softwarepakket van Conspect, is tevens een mooie exponent van de gezamenlijke passie die bij Conspect aanwezig is. Samen met collega’s vanuit verschillende specialisaties wordt dit softwarepakket continu verder verbeterd zodat de afnemende klanten steeds beter in staat zijn hun organisatiedoelen te bereiken. Passie voor het werk leidt tot de ontwikkeling van mooie oplossingen en tevreden klanten.

Partnership

Conspect is zoals gezegd een middelgroot bedrijf waardoor je je als medewerker in tegenstelling tot bij de grote consultancykantoren geen nummertje voelt. De klanten van Conspect zijn vaak echter wél grote spelers in bijvoorbeeld de retail-sector maar ook de overheid. Door de persoonlijke opzet van Conspect naar haar personeel en richting haar klanten ontstaat een natuurlijk Partnership in de driehoek Opdrachtgever-Conspect-Consultant. Zelf ben ik momenteel werkzaam op een opdracht bij een grote overheidsinstelling. Op deze manier ervaar ik het beste van twee werelden: ik voel de persoonlijke benadering en het contact bij mijn werkgever Conspect en bij mijn huidige opdrachtgever bevind ik me in een enorm grote organisatie met alle interessante politieke en procedurele ontwikkelingen van dien. Voor mij is dit een optimale situatie omdat ik hierdoor wel een inkijkje krijg in de keuken van een dergelijke grote organisatie maar tegelijkertijd de vele voordelen ervaar van het werken voor een kleiner bedrijf dat voelt als een familiebedrijf. Conspect informeert regelmatig of je het nog naar je zin hebt op je opdracht en doet er alles aan om een partner te zijn om jou te ondersteunen bij je persoonlijke carrière-ambities. Hieronder vallen uiteraard ook de arbeidsvoorwaarden. Een mooi voorbeeld van het partnership dat Conspect ook met jou als medewerker aangaat is de recente mogelijkheid om met korting te sporten via bedrijfsfitness. De gezondheid van de medewerker is voor alle partijen van belang en ook hierin ondersteunt Conspect haar medewerkers dus om optimale resultaten te behalen. Je kunt als medewerker ook letterlijk partner van Conspect worden door te participeren in het bedrijf als certificaathouder. Het succes van Conspect resulteert hierdoor in een mooi rendement dat jaarlijks uitgekeerd wordt!

Leuk maakt alles beter

‘Leuk maakt alles beter’ is de slogan van Conspect. Deze slogan is door de daadwerkelijk doorleefde kernwaarden Plezier, Passie en Partnership zeer goed verankerd in de bedrijfscultuur en kan met recht worden gebezigd. Hierdoor ga ik persoonlijk intussen al bijna twee jaar lang iedere dag met plezier naar mijn werk. Wil jij jezelf ook iedere dag verder ontwikkelen in een warme en collegiale sfeer waarbij er voor jouw welbevinden en plezier altijd het stapje extra wordt gedaan? Kom dan ook werken voor Conspect, het leukste IT-consultancybedrijf van Nederland! Wil je meer informatie over deze mogelijkheid, neem dan contact op met Bert.bremer@conspect.nl.

Pjotr Postma

Uitgelicht

Claudia: SME Agile

Agile is een prachtig framework om als organisatie snel software op te leveren en wendbaar te zijn, het grote voordeel laat zich gelden wanneer het

Lees meer »

klantcase Philadelphia

Hoe een landelijke zorginstelling werkt aan een effectieve informatievoorziening Werkt u binnen uw zorgorganisatie ook met zelforganiserende teams? Dan zult u erkennen dat dit meer

Lees meer »