Is Oracle APEX iets voor de “kleine man”?

Oracle APEX, een low-code ontwikkelingsomgeving, klinkt wellicht als ingewikkelde technologie die alleen voor grote bedrijven is weggelegd. Maar is dat ook echt zo? In deze blogpost bekijken we of Oracle APEX ook geschikt is voor de “kleine man”, oftewel kleine(re) bedrijven en particulieren.

Wat is Oracle APEX?

Oracle APEX is een krachtige tool waarmee je snel en eenvoudig webapplicaties kunt bouwen. De visuele ontwikkelingsomgeving maakt het mogelijk om drag-and-drop te gebruiken en met weinig code complexe applicaties te creëren. APEX integreert naadloos met de Oracle Database, wat zorgt voor een betrouwbare en schaalbare basis voor je applicaties.

De voordelen van Oracle APEX voor kleine(re) bedrijven en particulieren:

  • Laagdrempelig: Dankzij de visuele interface en low-code functionaliteit is APEX toegankelijk, zelfs voor gebruikers met beperkte programmeervaardigheden.
  • Kostenbesparend: De gratis Oracle Cloud Free Tier maakt het mogelijk om APEX te gebruiken zonder hoge licentiekosten.
  • Schaalbaar: APEX-applicaties zijn schaalbaar en kunnen eenvoudig worden uitgebreid naarmate je bedrijf groeit.
  • Veilig en betrouwbaar: Oracle APEX is gebouwd op de robuuste Oracle Database, wat zorgt voor een veilige en betrouwbare omgeving voor je applicaties.
  • Breed scala aan mogelijkheden: Met APEX kun je een breed scala aan applicaties bouwen, van eenvoudige websites tot complexe bedrijfsapplicaties.

 

Gratis aan de slag met Oracle APEX:

Ben je benieuwd of Oracle APEX iets voor jou is? Maak dan gebruik van de Oracle Cloud Free Tier. Hiermee kun je gratis een Oracle Database en APEX-omgeving aanmaken en testen. Er zijn wel limietbeperkingen, maar dit is een prima manier om te beginnen met APEX.

 

Documentgeneratie met APEX:

Naast het bouwen van applicaties, kun je met APEX ook documenten genereren. De APEX Office Print service van United Codes maakt het mogelijk om rapporten, brieven en andere documenten te creëren vanuit je APEX-applicaties. Ook deze service is beschikbaar ook gratis beschikbaar via de Cloud Service van United Codes. Je maakt dan gebruik van het ‘Forever Free’ abonnement.

Conclusie:

Oracle APEX is een krachtige en flexibele tool die zeker geschikt is voor kleine(re) bedrijven en particulieren. De laagdrempelige interface, de gratis Cloud Free Tier en de breedte aan mogelijkheden maken APEX tot een interessante keuze voor iedereen die webapplicaties wil bouwen zonder te hoeven programmeren.

Ben je klaar om je eigen applicaties te bouwen met Oracle APEX? Start dan vandaag nog met de Oracle Cloud Free Tier!

Extra tips:

  • Bekijk de Oracle APEX website voor meer informatie en tutorials.
  • Volg de Oracle APEX community op sociale media voor tips en inspiratie.
  • Schrijf je in voor een gratis Oracle APEX training.

Met Oracle APEX kun je jouw ideeën tot leven brengen en krachtige webapplicaties bouwen, ongeacht je budget of technische vaardigheden.

 

Links Oracle APEX:
https://apex.oracle.com
https://www.oracle.com/nl/application-development/apex/faq/

Bram Vermeij

Bram Vermeij

Oracle APEX Developer @ Conspect

Uitgelicht

Retail

Doormiddel van het inzichtelijk maken van datavraagstukken en het inzetten van BI-oplossingen helpen wij klanten in de retail actuele informatie uit de data te halen.

Lees meer »