Welke BI-tools passen het best bij uw organisatie?

Waar moet u op letten bij de aanschaf van BI-tools? Wat heeft u nodig om de mogelijkheden van uw bestaande of nieuwe BI-tools optimaal te benutten? Wij adviseren u graag. Heeft u zelf onvoldoende kennis en expertise in huis om BI-tools te implementeren en te beheren? U kunt op ons rekenen voor complete dienstverlening. Dat is wat we u bieden als Business Intelligence Partner.
werkplek01.jpg
Wilt u weten hoe we u helpen om de juiste BI-tool te selecteren en succesvol in te zetten? Plan dan een kennismakingsgesprek in of laat ons u bellen op een moment dat het u uitkomt. Of bekijk de klantcase van Philadelphia over informatievoorzieining in de zorg, waarin Jasper Drenth, Lead Business Analyst en projectleider BI bij Philadelphia vertelt hoe wij hen helpen bij hun BI-uitdagingen.Passie voor BI-tools met meerwaarde

Ziet u door de bomen het bos niet meer als het om BI-software gaat? Het aanbod is groot. Soms zit de kracht van een Business Intelligence oplossing in een combinatie van tools. Nog meer opties dus. 

Onze specialisten zoeken graag voor u uit welke BI-tools - of welke combinatie - het beste aansluiten bij de informatiebehoefte en het huidige BI-landschap van uw organisatie. Ze kennen de eigenschappen en mogelijkheden van toonaangevende BI-softwareproducten. We hebben zelfs techneuten in huis die nauw betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van Tableau BI-tool. 

Eigen BI-tool: Conspect Datawarehouse Toolkit

Naast Business Intelligence software van externe partijen werken we ook met een BI-tool die we zelf ontwikkeld hebben. Het gaat om de Conspect Datawarehouse Toolkit (CDT). Een BI-tool waarmee u de betrouwbaarheid van uw analyses en rapportages vergroot en waarmee u veel tijd en geld bespaart. 

BI-tools op een rijtje

Met welke BI-tools haalt u de meest waardevolle inzichten uit uw bedrijfsinformatie? Zijn er mogelijkheden om meer resultaat te behalen met de Business Intelligence software die u nu gebruikt? Het zijn vragen waarmee ons BI-team graag aan de slag gaat. Als het om BI-software gaat zijn wij gespecialiseerd in een aantal toonaangevende BI-tools en platforms voor Business Intelligence. Natuurlijk verzorgen wij ook de implementatie en het beheer als u dat wilt.     

BI-tool # 1: Conspect Datawarehouse Tool (CDT)

Hoe weet u zeker dat uw medewerkers altijd beschikken over de juiste informatie voor het maken van rapportages en analyses? Bestaat er een effectieve oplossing waarmee u snel en eenvoudig zekerheid krijgt over datakwaliteit?  Het antwoord is ja. Met de Conspect Datawarehouse Toolkit creëert u snel en eenvoudig zelf - of met onze hulp - een datawarehouse. Met de software van CDT wordt al uw bedrijfsinformatie verzameld en op de juiste manier klaargezet in een gecontroleerde omgeving. U heeft als het ware één informatiebron en een uniforme werkwijze om gegevens op te halen.      

Tijd en kosten besparen

Het ontwikkelen en laden van een datawarehouse is complex en kost normaal gesproken veel tijd. Met de Conspect Datawarehouse Tool (CDT) is dit een geautomatiseerd proces. Dat scheelt enorm als het om de doorlooptijd en de kosten van uw BI-project gaat. Bent u als organisatie verplicht om mutaties in uw bedrijfsinformatie te bewaren? CDT maakt dit mogelijk door de techniek die we gekozen hebben (Data Vault). 

CDT is eenvoudig te combineren met andere BI-tools zoals Tableau.

Bent u benieuwd naar de meerwaarde van CDT, onze  Self Service BI-tool, voor uw organisatie? Lees dan meer over de eigenschappen en de voordelen. 

BI-tool # 2: Tableau  

Zoekt u een BI-tool waarmee uw medewerkers snel en eenvoudig zelf dashboards en analyses kunnen maken? Het is mogelijk met Self Service BI-tool Tableau. Via een beveiligde webserver zijn rapportages en dashboards eenvoudig te delen. 

Wilt u aan de slag met Tableau? Dan kunt u zelf de software aanschaffen of kiezen voor een abonnementsvorm. 

Conspect heeft Consultants in huis die nauw betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van Tableau. Zij kennen deze BI-tool als geen ander en helpen u graag om Tableau te integreren in uw huidige BI-landschap. BI-tool Tableau is eenvoudig te combineren met andere BI-oplossingen.  

Wilt u advies over de aanschaf en het gebruik van Tableau? Plan een vrijblijvende kennismaking in of laat u terugbellen op een moment dat het u uitkomt. BI-tool # 3: BI Office van Pyramid Analytics

Wilt u aan de slag met Self Service Analytics en komen uw bedrijfsgegevens uit een groot aantal verschillende bronnen - in de Cloud en op uw eigen servers? BI Office van Pyramid Analytics is speciaal ontwikkeld om alle informatie in een veilige omgeving (op uw eigen server) samen te brengen voor betrouwbare analyses.

Met BI Office van Pyramid Analytics is het mogelijk om eenvoudig zelf rapporten en dashboards te maken, te delen en van eigen aantekeningen te voorzien.  

Pyramid Analytics biedt een datawarehouse met aanvullende tools. Deze producten kunt u combineren met software van andere leveranciers, waaronder Microsoft. 

Wilt u meer weten over de mogeiljkheden van Pyramid Analytics of andere BI-tools voor uw organisatie? Plan een vrijblijvende kennismaking in of laat u terugbellen op een moment dat het u uitkomt. BI-tool # 4: SAS Visual Analytics

Werkt u met grote datasets maar wilt u zonder tussenkomst van uw IT-afdeling complexe analyses uitvoeren? Met SAS Visual Analytics maakt u eenvoudig zelf rapportages, calculaties en dashboards. Ook het opstellen van verschillende scenario’s behoort tot de mogelijkheden. 

Rapportages zijn offline te bekijken én online via uw smartphone of iPad. Zo heeft u de gewenste gegevens altijd en overal ter beschikking.     

Dankzij de grote flexibiliteit is SAS Visual Analytics in vele branches en organisaties toepasbaar. SAS Visual Analytics biedt een compleet platform voor Business Intelligence & Analytics. Combineren met BI-oplossingen van andere softwareleveranciers is mogelijk. Als SAS Alliance Silver Member geven wij u deskundig advies. 

Bent u benieuwd of de BI-tools van SAS Visual Analytics geschikt zijn voor uw organisatie? Heeft u een BI-landschap op basis van SAS Visual Analytics en wilt u dit uitbreiden of optimaliseren? Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Plan een vrijblijvende kennismaking in of laat u terugbellen op een moment dat het u uitkomt. BI-tool # 5: Microsoft Power BI

Heeft u voorkeur voor Microsoft bij het zoeken naar BI-tools? Met Power BI beschikt u over een complete oplossing die Self Service BI-tools combineert met de zekerheid van Managed BI - waarbij uw IT-afdeling of uw Business Intelligence partner voor het beheer van uw datawarehouse zorgt. 

Uw medewerkers hebben met Power BI alle tools om zelf eenvoudig dashboards en visualisaties te maken en te delen met andere collega’s. Microsoft ontwikkelde ook een speciale BI-app waarmee u altijd en overal toegang heeft tot uw belangrijkste bedrijfsgegevens.

BI-oplossingen van Microsoft kunt u combineren met software van andere leveranciers. Wij brengen graag in kaart wat voor u het beste werkt. Conspect is Microsoft Gold Partner voor Business Intelligence

Wilt u meer informatie over BI-oplossingen van Microsoft? Maakt u al gebruik van BI-oplossingen van Microsoft en wilt u deze uitbreiden of optimaliseren? Plan een vrijblijvende kennismaking in of laat u terugbellen op een moment dat het u uitkomt. 

Contactgegevens

Conspect Consulting & ICT
Transistorstraat 71 j
1322 CK Almere
+31 (0)36 538 72 92
info@conspect.nl