Business Intelligence

Maakt u beslissingen op onderbuik gevoel? Wilt u vooraf geïnformeerd zijn in plaats van achteraf? Beschikt u over de juiste informatie wanneer u dat wilt? Hebt u de mogelijkheid om zelf analyses uit te voeren over een variëteit aan databronnen?

Business Intelligence

Met Business Intelligence creëert Conspect informatie vanuit uw losse data verzamelingen. Hierin zijn twee stromingen te onderscheiden; namelijk de ‘traditionele’ Business Intelligence door middel van rapportages en dashboards en de nieuwe trend Big Data. Conspect combineert beide stromingen in haar visie van 'Next Generation Datawarehousing' waarin Self Service Business Analytics centraal staat.

Onze visie en aanpak bestaan uit een standaard referentie architectuur en een project methodologie gebaseerd op Agile Scrum. In de architectuur is een best practise ontwikkeld waarin Data Vault, Kimball, Hadoop en de mogelijkheden voor Self Service Business Analytics optimaal benut worden. Onze Agile benadering bestaat uit een aantal vaste fases en een iteratief proces met stappen. ‘Think big. Start small. Scale fast.’ is een uiting waar we continue aan vasthouden.

Conspect heeft de Conspect Datawarehouse Toolkit (CDT) ontwikkeld, waardoor het mogelijk wordt om een Business Intelligence oplossing sneller, gemakkelijker en goedkoper te implementeren en te onderhouden. De CDT is een unieke tool voor ontwikkelaars en beheerders om het ETL proces te configureren. Hierdoor wordt de betrouwbaarheid en validiteit van de informatievoorziening verhoogd en de vereiste financiële investering verlaagd.

De dienstverlening bestaat uit op detacherings- en projectbasis uitvoeren van Business Intelligence opdrachten. De consultants zijn expert, ervaren en gecertificeerd in de BI tools van Microsoft, SAS en Talend.

Conspect hecht veel waarde aan haar partnerschappen. Met de BI leveranciers Microsoft en SAS zijn daarom ook partnerschappen aangegaan. Door de korte lijnen en nauwe samenwerking worden kennis, kunde en toekomstige ontwikkelingen gedeeld, met als doel de klant nog beter te bedienen.

Conspect is Microsoft Gold Certified Partner Business Intelligence. Dit houdt in dat onze consultants gecertificeerd en zeer ervaren zijn met de Microsoft Business Intelligence producten SQL Server, Integration Services (SSIS), Analysis Services (SSAS), Reporting Services (SSRS), Power View, PowerPivot en Power BI in Office 365. Conspect is daarnaast SAS Silver Partner en reseller van SAS Visual Analytics.

Onze SAS consultants beschikken over hoogwaardige kennis en expertise van het gehele SAS platform met producten als Data Integration Studio, Web Report Studio, BI Dashboard, SAS Data Management en SAS Visual Analytics.

Wilt u meer informatie over de dienstverlening van Conspect, Next Generation Datawarehousing of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met Alex Ritter om een vrijblijvende afspraak te maken.